Travis is de sportschool eigenaar en al meer dan 36 jaar actief in de vechtsport.

Hij begon op 6 jarige leeftijd (1984) met vechtsporten en toen hij 12 jaar werd is hij terecht gekomen bij Sportschool Buurmans. Travis werd al snel een voorbeeld leerling in de sportschool wat niet onopgemerkt ging door zijn leraar Marc Buurmans.

Na vele jaren training en wedstrijden werd hij zelf trainer en later leraar en ging hij zelf trainingen geven en lessen opstarten onder de naam van Sportschool Buurmans.

Hij heeft zijn opleiding gehad onder Marc Buurmans, waaronder hij zijn zwarte band heeft behaald en is een veteraan in de ring met een succesvolle internationale carriƫre in verschillende vechtsporten. Hij vocht a.o. in Amerika, Rusland, China, Italie, Engeland en Portugal en behaalde daar ook zeer goede resultaten. Zo is hij onder andere meervoudig Nederlands kampioen en Europees kampioen geweest en won hij o.a. de US open. Ook zat Travis in het Nederlands team en had een topsportstatus bij de NOC*NSF. Hij is ook internationaal scheidsrechter. Hij heeft daarnaast o.a. getraind in Karate, Taekwondo, Boksen, Wushu/Kung Fu, Sanda, MMA en muay thai/kickboksen.

Hij geeft nu al heel wat jaren les en heeft zich de laatste jaren het op zich genomen om mensen te begeleiden in het kickboksen en het cardio kickboxen.

Buiten de lessen in de sportschool te Bergen op Zoom geeft hij geregeld clinics en cursussen aan scholen.